Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Vitamin Shaklee bagus untuk kesihatan sama ada bagi lelaki mahupun perempuan. Vitamin Shaklee tidak lagi asing pada hari ini kerana sudah popular dengan keberkesanannya terhadap tahap kesihatan.

Vitamin bernama Shaklee ini mempunyai pelbagai lagi jenis untuk pengguna. Seperti sebelum ini ada juga set bersalin Shaklee, popular bagi mereka yang melahirkan anak. Orang perempuan memang suka dengan Shaklee ini.

Kesihatan merupakan satu aset yang paling bernilai. Ia tidak dapat dibeli dengan wang ringgit namun dengan wang ringgit dapat membantu mengekalkan serta membantu tahap kesihatan kita.

 

 Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Vitamin Shaklee bagus untuk kesihatan lebih sesuai dinamakan sebagai vitamin kesihatan. Pengguna yang telah memakan vitamin-vitamin keluaran Shaklee ini sudah merasakan sendiri perubahan dalam diri mereka.

Berapa jeniskah vitamin yang kita ambil dalam sehari? Berapa kalikah kita sudah menukar jenis pengambilan vitamin dalam hidup kita?

Bagi saya, dalam pengambilan jenis vitamin ini haruslah yang sesuai dengan nilai wang ringgit kita laburkan! Belilah dengan kualiti dan nilai yang memberi kesan terbaik buat kita, inilah vitamin kesihatan yang terbaik!

 

Senarai Vitamin Shaklee Untuk Kesihatan

Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Terdapat berbagai jenis Vitamin Shaklee yang ternyata bagus untuk kesihatan boleh didapati daripada pengedar yang sah. Vitmain kesihatan ini bakal memberikan kesan yang baik buat pengguna yang menggunakan mengikut arahan yang diberikan.

 
Berikut merupakan beberapa senarai Vitamin Shaklee yang dijual oleh pengedar sah.

Vitamin Shaklee Bagus Untuk KesihatanShaklee Alfalfa Complex

Alfalfa Shaklee hasil daripada segala tumbuhan dan raja segala herba. Kekayaan dengan klorofil dan menjadi makanan paling lengkap dengan 15 mineral, 10 vitamin, 8 enzim dan fiber.

Alfalfa Shaklee merawat penyakit arthritis, asma dan alergi serta masalah usus, buah pinggang, kencing manis, ulser dan kurang selera.

Vitamin B Complex ShakleeVitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

B Complex terdiri daripada kumpulan 8 vitamin B; thiamin(B-1), riboflamin(B-2), panthothenic acid(B-5), pyridone(B-6), folic acid(B-9), cobalamin(B-12), Biotin.

Sesuai kepada yang ada tekanan kerja, terdedah sinaran matahari, kencing manis, darah tinggi, migrain serta bagi mengekalkan awet muda.

Chewable Vita-C PlusVitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Vitamin C penting untuk memelihara antioksidan dalam tubuh badan. Ia juga berfungsi membantu kesihatan tulang, gigi, gusi dan mengekalkan kesihatan yang baik.

Tambahan Vitamin C juga diperlukan oleh wanita yang mengandung dan untuk menyusukan anak kecil.

Lechithin
Vitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Choline adalah komponen asetilkolina neurotransmitter, yang terlibat dalam penghantaran mesej di dalam otak dan sistem saraf.

Lesitin soya adalah sumber utama choline. Shaklee Lecithin secara semula jadi yang diperoleh daripada kacang soya. Setiap gel lembut memberikan 530mg lesitin.

Vitamin Shaklee Bagus Untuk KesihatanVita-E Complex

Mengandungi vitamin E semula jadi (d-alfa tokoferol) dari minyak sayur-sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapkan aktiviti vitamin E.

Setiap kapsul gel lembut memberikan 400IU semula jadi sumber vitamin E dan 65mcg selenium dan membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.

Vita-LeaVitamin Shaklee Bagus Untuk Kesihatan

Dirumus khas bagi menyediakan 28 vitamin dan mineral yang diperlukan orang dewasa.

Membantu mengekal kesihatan, penglihatan, dan perkembangan tisu. Kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D, untuk tulang dan gigi  sihat. Biotin dan asid Pantothenic membantu memetabolismekan lemak dan karbohidrat.

 

Dan masih ada beberapa lagi Vitamin Shaklee bagus untuk kesihatan. Produk kesihatan sememang tidak dapat dibandingkan hasil penggunaanya dengan wang ringgit sekalipun.

Yang penting sekali adalah kita membeli produk yang original. Produk original boleh didapati daripada wakil pengedar yang sah. Jangan pula pergi pasar malam nampak orang jual vitamin Shaklee murah kita beli. Belum tentu ia adalah original atau tidak. Awas!

 

Shaklee Vitamin Bagus Untuk Kesihatan !

Shaklee adalah Produk Kesihatan, vitamin dan supplement yang bagus untuk pemakanan semula jadi yang mempunyai rangkaian pengedar jualan terbesar di Malaysia.

Mempunyai pakar-pakar dalam penyelidikan nutrisi yang sentiasa memastikan produk Shaklee Sentiasa Selamat, Sentiasa Bekerja, dan Sentiasa Hijau.

Di Shaklee, mereka percaya alam semulajadi adalah jawapan kepada kehidupan yang lebih panjang, sihat dan produktif.

Dapatkan produk Shaklee dan khidmat nasihat dari pengedar sah Shaklee iaitu: YatiAdam (Perak), WinaWellness (Pulau Pinang), ElnaOmie (Johor Baharu),BondaSihat (Sabah), IzzyAdlina (Selangor), RanauHealthyVitamins (Sabah),ShanaSharafas (Selangor), VitaminSiCilik (Johor Baharu), IreneVitamin (Sabah), SihatVitamin (Seremban).

Jangan lepaskan peluang untuk mencuba produk Shaklee. Sudah ramai yang menggunakan produk Shaklee dan merasai kesannya.

Anda Bila Lagi?
 

Contest Bonus Akhir Tahun

Oh Ya. Contest Bonus Akhir Tahun ini dianjurkan oleh Akma Omar dan ditaja oleh pengedar sah Shaklee serta ditaja oleh Bee Venom Malaysia, Vitamin Kesihatan, Blog Jawatan Kosong Kerja KerajaanJawatan Kosong Kerajaan Terkini,Exam SPA OnlineKongsi Bersama Nora, Dunia Vitamin Resources, dan UmmiMama.

Sokong penyertaan saya dalam kontes ini dengan menekan butan Share Facebook dan juga Google+. Jutaan terima kasih diucapkan kepada yang membantu kongsikan artikel bertajuk vitamin shaklee bagus untuk kesihatan ini.

 

Bergiat dalam penulisan blog bermula pada tahun 2010. Berkongsi tentang informasi, tips, teknik, kesihatan, pendidikan, bisnes dan gaya hidup yang bersesuaian dengan keadaan semasa. Pendapat saya mungkin berubah-ubah dari semasa ke semasa. Terima kasih.

46 Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!