• Home
  • /
  • Info
  • /
  • Traveloka Fly and Win CNY Contest

Traveloka Fly and Win CNY Contest

Kali ini rasa tertarik pula ingin kongsikan tentang contest atau peraduan yang berlangsung sempena Perayaan Tahun Baru Cina. Traveloka Fly and Win CNY Contest yang dibawakan oleh Traveloka sempena Chinese New Year ini sangat menarik kali ini.

 

Pada mulanya tak perasan ada peraduan macam ini semasa nak check flight ticket sebab dalam seminggu dua lagi nak balik kampung juga. Biasanya saya akan booking terus flight ticket terus ke laman web syarikat penerbangan yang saya nak naik.

Jadi kali ini saya nak booking pula flight ticket dengan melalui laman web Traveloka ini. Jadi ternampaklah peraduan yang mudah dan menarik ini sambil-sambil kita nak booking flight ticket atau juga booking hotel untuk penginapan dan percutian.

 

Apa Menarik Traveloka Fly and Win CNY Contest?

Traveloka Fly and Win CNY Contest

Bagi saya contest atau peraduan ini sangat mudah sahaja, tak perlu nak pening-pening kepala. Anda perlu jadikan Traveloka sebagai platform utama anda dalam membuat tempahan tiket penerbangan dan juga hotel.

Untuk menyertai peraduan ini anda perlu ke laman web promosi ini, terus sahaja tekan link tersebut. Pastikan juga anda membuat akaun dengan Traveloka ini, paling mudah hanya dengan satu klik anda boleh daftar sahaja akaun anda dengan akaun Facebook.

Dengan peraduan mudah ini anda berpeluang kita berpeluang memenangi hadiah berikut:

  1. 6 hari 5 malam di Seoul termasuk penerbangan dan penginapan.
  2. 5 hari 4 malam di Phuket termasuk penerbangan dan penginapan.
  3. 4 hari 3 malam di Langkawi termasuk penerbangan dan penginapan.
  4. Share juga di Facebook untuk memenangi voucher Traveloka bernilai RM1000.

Hadiah cukup menarik boleh pergi melancong sambil ditaja tiket penerbangan dan penginapan. Mana lagi nak cari? Boleh cuba mana tahu ada rezeki terpijak boleh dapat salah satu hadiah ini. Peraduan ini juga sangat senang macam kita bermain Beginner Games sahaja, tak ada soalan yang pecah kepala nak kena fikir pun.

 

Cara Sertai Traveloka Fly and Win CNY Contest

Traveloka Fly and Win CNY Contest

 

Peraduan ini terbuka kepada semua warga Malaysia yang berumur 18 dan ke atas pada Januari 2018 ini. Tempoh peraduan ini berlangsung pukul 12 tengah malam 22 Januari sehinggalah pukul 11.59 malam 28 Februari 2018. Jadi tempoh peraduan ini berlangsung adalah lebih kurang sebulan 2 minggu juga sempena Perayaan Tahun Baru Cina tahun ini.

Setelah selasai kita membuat akaun dengan Traveloka ini dengan menggunakan Facebook, tunggu banner tersebut habis loading. Kemudian boleh baca dahulu syarat-syarat peraduan atau contest ini supaya lebih faham barulah boleh main game dengan yakin.

Teruskan permainan dengan klik terus pada butang Start Game, tunggu keluar kapal terbang dan gambaran bangunan sebagai halangan perjalanan flight anda. Kita perlu kawal flight tersebut supaya tak terlanggar bangunan yang akan muncul. Tetapi bila keluar Ang Pow jangan lupa untuk collect Ang Pow tersebut dengan memastikan flight itu kena pada Ang Pow itu. Games ini kacang sahaja, kawal flight guna tangan je, rugi kalau tak cuba Mini Game ini.

Kalau rasa score rendah macam contoh saya tunjukkan tu, anda boleh tekan butang Replay itu dan cuba lagi main sampailah dapat high score. Kalau rasa dah puas hati dengan High Score kita dengan bergaya. Tetapi untuk tekan butang Submit anda perlu tekan butang Share dahulu. Dalam sehari hanya boleh share sebanyak 5 kali sahaja. Kalau banyak-banyak nanti jadi spam pula dengan Facebook.

 

Bagaimana Untuk Tersenarai ke Peringkat Kelayakan?

Traveloka Fly and Win CNY Contest

Untuk terpilih ke peringkat kelayakan pastikan Facebook anda dijadikan kepada Public apabila share score anda di Facebook. Kalau tak Public macam mana pihak juri Traveloka dan semak penyertaan kita kan?

Jangan lupa untuk Follow FanPage Traveloka Malaysia untuk mengetahui update atau informasi terkini terutamanya mengenai Traveloka Fly and Win CNY Contest ini. Selain itu pastikan anda bermain Mini Games di laman web yang disediakan boleh penganjur peraduan ini sahaja.

Jangan pula leka bermain Mini Game ini tapi terlupa dan isi maklumat diri di laman penyertaan yang disediakan penganjur. Sia-sia saja dapat High Score tapi tak ada maklumat diri di akaun yang didaftarkan. Jangan lupa untuk teruskan share atau hebah-hebahkan mengenai peraduan ini untuk meningkatkan lagi peluang anda untuk terpilih memenangi contest ini.

Secara ringkasnya daftar akaun anda dengan menggunakan Facebook, isi maklumat diri dalam laman web peraduan yang kita daftar tadi. Selepas itu bila dah bermain pastkan anda betul-betul achieve High Score barulah tekan butang Share ke Facebook dengan pastikan ianya Public. Follow fanpage Traveloka Malaysia dan banyakkan share mengenai peraduan menarik ini.

 

Pemilihan Pemenang Traveloka Fly and Win CNY Contest

Macam yang dicakapkan kat atas tadi adalah penting untuk follow rapat-rapat Fan Page Traveloka Malaysia ini. Senarai pemenang Traveloka Fly and Win CNY Contest ini akan diumumkan secara rasmi melalui Fan Page Facebook Rasmi Traveloka ini.

Pemenang juga akan dihubungi melalui emel sebagai mana emel yang kita daftarkan pada laman web rasmi penganjur peraduan ini. Semak dan pastikan emel yang kita daftarkan adalah emel rasmi atau emel yang aktif. Sedikit maklumat diperlukan oleh pemenang yang terpilih. Maklumat perlu disertakan melalui emel yang dihubungi oleh penganjur.

Seterusnya selepas sahaja anda memberikan maklumat lengkap melalui emel, pihak penganjur akan membuat pengumuman kedua pemenang yang muktamad sekali kali melalui Fan Page Rasmi Traveloka Malaysia dalam masa 7 hari selepas anda memberi maklumat lengkap sebagai pemenang.

Saya harap saya juga akan menjadi salah seorang pemenang yang bertuah ini. Apa lagi kita tunggu jom sertai Traveloka Fly and Win CNY 2018 Contest sekarang juga dan berebut memenangi hadiah percutian dan penginapan yang menarik ini!

Bergiat dalam penulisan blog bermula pada tahun 2010. Berkongsi tentang informasi, tips, teknik, kesihatan, pendidikan, bisnes dan gaya hidup yang bersesuaian dengan keadaan semasa. Pendapat saya mungkin berubah-ubah dari semasa ke semasa. Terima kasih.

27 Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

error: Content is protected !!