• Home
  • /
  • Info
  • /
  • Tempahan Qurban Secara Online 2013
Tempahan Qurban Secara Online 2013

Tempahan Qurban Secara Online 2013

Qurban di musim Haji kini semakin menghampiri dan sesungguhnya ibadah Qurban itu adalah antara amalan yang menjadi kebiasaan setiap kali menjelang Hari Raya Aidil Adha, sudahkah anda membuah ibadah Qurban dengan pakej yang murah?

Qurban melalui pakej yang disediakan oleh pihak eQurban dengan beberapa pakej menarik bagi melaksanakan ibadah Qurban yang semakin menjelang tiba.

Ini lebih memudahkan apabila proses penempahan pakej adalah boleh dilakukan secara online melalui eQurban.com dengan beberapa tawaran bilangan bahagian.

Tempahan Qurban Secara Online 2013

Tempahan Qurban Secara Online 2013

Tempahan Qurban secara online 2013 mudah cepat dan menyakin melalui sebuah syarikat dipercayai iaitu eQurban  yang mana tempahan bakal berakhir pada 8 Oktober 2013 ini.

Tempahan Qurban Secara Online bolehlah dibuat segera bermula sekarang dengan beberapa tawaran bahagian qurban seperti berikut:

Tempahan Qurban Secara Online 2013

  • 1 Bahagian Lembu – berharga Rm250 yang mana bebas untuk memilih berapa bahagian dan setiap bahagian tersebut boleh dinamakan dengan nama yang berlainan.
  • 1 Ekor Lembu – berharga Rm1750 dengan mempunyai 7 bahagian kesemuanya dan boleh menamakan dengan nama yang berlainan bagi setiap bahagian tersebut.
  • 1 Ekor Kambing – berharga RM550 dengan hanya satu bahagian sahaja yang boleh menempahnya.

Semua sijil akan diberikan selepas semua pembeli selesai segala urusan.

Qurban Mengikut Kemampuan

Ya, dengan tawaran 3 pakej murah ini menawarkan pakej yang bersesuaian mengikut kemampuan kita agar kita tidak terlepas untuk beribadah secara qurban dimusim haji ini.

Ibadah Qurban ini akan dilakukan di Kemboja oleh pihak eQurban.

Ibadah Qurban ini adalah bagi mengingati peristiwa Nabi Ibrahim a.s dimana diuji untuk menyembelih anaknya sendiri dan akhirnya kerana ketidaksanggupan atas perbuatan demikian anaknya maka berlaku qurban atau sembelihan.

Semoga menjelang Aidil Adha ini kita menghayati ibadah qurban ini dengan sebaiknya, bagi yang berkemampuan ia adalah mampu mendidik kita bersedekah kepada golongan kepada yang memerlukan.

Malah juga mendidik kita agar mensyukuri di atas nikmat kesenangan hidup yang kita ada dengan bersedekah secara qurban pada musim ini.

Di luar sana masih ramai yang memerlukan dan dengan melalui ibadah ini kita mampu meringankan beban mereka walau sedikit.

Kepada yang berminat bolehlah segera membuat tempahan di sini…”

Bergiat dalam penulisan blog bermula pada tahun 2010. Berkongsi tentang informasi, tips, teknik, kesihatan, pendidikan, bisnes dan gaya hidup yang bersesuaian dengan keadaan semasa. Pendapat saya mungkin berubah-ubah dari semasa ke semasa. Terima kasih.

5 Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!