Salam Media

Salam Media

Salam Media – sana sini berbicara tentang Salam Media semenjak penubuhannya dan sehinggalah event Bl0grrr beberapa minggu yang lalu saya masih lagi melihat blogger-blogger memainkan peranan mengambil bahagian dan bersama-sama menjenamakan Salam Media ini.Inilah satu usaha murni yang harus kita contohi, kita harus menyokong bahagian mana yang mampu memberikan pulangan duniawi serta ukhrawi kepada kita.

Jadi jika anda inginkan pulangan duniawi dan ukhrawi dalam dunia blog anda, anda haruslah berusaha ke arah tersebut tanpa bicara panjang sekali pun.

Apakah Salam Media?

Salam Media

Jadi apa sebenarnya Salam Media ini seperti yang digembar-gemburkan selama ini di timeline yang anda lihat?

Salam Media is community of bloggers and social media users ready to share and be assosiated with brands they love. We are strict on syariah compliance, transparent and trustworthy.

Usaha murni kita perlu sokong dan berikan yang termampu lagi-lagi jika ia menepati ciri-ciri syariah jadi selagi mana ia berfungsi dilandasan yang betul mereka yang bersama-sama menyokong atau berdiri di belakang Salam Media ini turut juga menerima saham walaupun bukan dari segi wang ringgit sekali pun.

Bagi saya seorang penulis blog, bukan wang semata-mata yang saya kejar namun kepuasan serta juga ketenangan.

Bagaimana ketenangan itu saya kecapi? Dengan menyokong dan memberikan sumbangan moral buat mereka yang ingin melakukan perkara yang berlandaskan agama dan syariah.

Untuk Siapakah Salam Media?

Salam Media

Dengan bermatlamatkan untuk menjadi platform pengiklanan Islam perintis untuk semua pengguna media sosial di seluruh dunia, Salam Media mampu memasarkan pengiklanan dengan menggunakan ciri-ciri serta platform yang tersedia.

Antara 5 Perkara Penting Menjadi Tarikan

Salam Media

  1. Choosing the right media/channel
  2. Converting fans and follower to customer
  3. Create impactful (viral) online campaign
  4. Increasing fans and subscribers
  5. Brand advocacy customer recommend to friends

Jika anda seorang yang terlibat dengan Bisnes Online atau menjana pendapatan daripada internet salah satu cabaran yang sukar adalah menukarkan peminat dan follower kepada pelanggan anda, kerana kebanyakkannya sukar berganjak ‘mengeluarkan duit dari poket secara segaja’.

Salam Media juga tidak mengetepikan blogger sebagai salah satu media penting hari ini dan jika anda belum lagi mendaftarkan lagi laman blog anda cepat-cepat sertai di laman ini www.salammedia.my

Bergiat dalam penulisan blog bermula pada tahun 2010. Berkongsi tentang informasi, tips, teknik, kesihatan, pendidikan, bisnes dan gaya hidup yang bersesuaian dengan keadaan semasa. Pendapat saya mungkin berubah-ubah dari semasa ke semasa. Terima kasih.

20 Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!