Review Muka Blog Baru Denaihati

Review Muka Blog Baru Denaihati

Review Muka Blog Baru Denaihati ini adalah bertujuan memberikan komentar dan pendapat mengenai wajah baru Denaihati selepas dinaik taraf baru-baru ini.

Muka Blog Baru Denaihati bukan sahaja memberikan pemandangan yang senang buat pembaca malah ia juga turut memberikan keselesaan untuk pembaca membaca dan mendapatkan ilmu apabila loading yang sangat laju dan smooth.

Blog Denaihati bukan sahaja menceritakan tentang dunia blogger tapi merangkumi segala aspek dalam kehidupan dan dimampatkan dalam bentuk dunia blog atau lebih mudah bahasa blogger tapi siapa sahaja yang membacanya pasti merasa senang dengan penyampaian ayat dan pengolahan isi utama dalam setiap penulisan di Blog Denaihati.

Review Muka Blog Baru Denaihati


Sebelum bercerita jauh mengenai Review Muka Blog Baru Denaihati, saya juga merupakan seorang pembaca Denaihati sejak bermula menulis blog lagi iaitu sejak tahun 2010 dapat merasai atau melihat bagaimana transformasi telah berlaku terhadap Blog Denaihati ini.

Jika anda juga seorang yang pembaca setia atau sering berkunjung ke Blog Denaihati ini pasti dapat merasakan dan membezakan bagaimana membaca di blog ini dari semasa ke semasa.

Apa yang menarik pada Muka Blog Denaihati ini?

Review Muka Blog Baru Denaihati

Kalau dilihat pada bahagian header Blog Denaihati ini, ada beberapa icon social yang menunjukkan berikut adalah social network yang dimiliki oleh Denaihati atau pun akaun social network yang dimiliki oleh Denaihati. Sudahkah anda semua subscribe atau follow social network Denaihati?

Lebih menarik juga apabila Seacrh Bar terus diletakkan pada bahagian header ini menjimatkan ruang di bahagian lain.

Review Muka Blog Baru Denaihati

Seterusnya adalah bahagian drop down menubar ini sangat bagus, rata-rata webmaster juga menggunakan applikasi ini bagi memudahkan para pengunjung memilih dengan mouse over pada bahagian yang mereka cari.

Jika dilihat di sini Muka Blog Baru Denaihati ini telah menyusun halaman di menubar mengikut kategori yang tersusun lebih-lebih lagi bahagian Aktiviti Denaihati.

Saya sendiri suka dengan bahagian ini kerana kita boleh lihat update dari semasa ke semasa apakah aktiviti yang sedang berlangsung atau yang akan berlangsung anjuran daripada Denaihati ini.

Review Muka Blog Baru Denaihati

Dan bahagian yang paling menarik ialah bahagian content Blog Denaihati dengan feature content yang menarik dengan paparan gambar yang jelas pada Homepage  yang besar berbanding sebelum ini.

Gambar yang jelas dan menarik juga memainkan peranan yang penting bagi menghiaskan atau menghidupkan lagi penulisan entri di Denaihati ini.

Review Muka Blog Baru Denaihati

Bahagian bawah content Blog Denaihati juga atau bottom sidebar juga memaparkan beberapa artikel penulisan mengikut kategori seperti Blogging Tips, Travel Log, Advertorial, Isu Semasa, Penulis Jemputan dan Islam.

Review Muka Blog Baru Denaihati

Bahagian footer juga memaparkan jenama-jenama yang telah bersama dengan Denaihati.

Selain itu juga fonts di Blog Baru Denaihati juga kelihatan semakin besar berbanding sebelum ini.

Review Muka Blog Baru Denaihati

Yang menarik dan baru juga ialah Kedai Denaihati, memaparkan beberapa produk. Kalau berminat bolehlah beli terus di sana.

Muka Blog Baru Denaihati yang Awesome


Bagi saya paparan ini sangat memudahkan setiapnya telah disusunkan memudakahkan pembaca setia dan yang penting ialah pengunjung yang baru pertama kali datang ke Blog Denaihati.

Review Muka Blog Baru Denaihati

Bak kata orang pertama kali datang sudah merasa wow! 🙂

Bergiat dalam penulisan blog bermula pada tahun 2010. Berkongsi tentang informasi, tips, teknik, kesihatan, pendidikan, bisnes dan gaya hidup yang bersesuaian dengan keadaan semasa. Pendapat saya mungkin berubah-ubah dari semasa ke semasa. Terima kasih.

32 Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!