Rahsia Resume Kerja 2015

Tips dan rahsia resume kerja tahun ini mendapat perhatian baik. Resume kerja sama ada untuk sektor swasta atau kerajaan begitu penting. Pada permulaan tahun 2015 kita dikhabarkan banyak jawatan kosong oleh pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam.

Jadi adakah selepas pengumuman ini anda harus berdiam diri? Ramai graduan atau mahasiswa sudah mula berlumba-lumba mendapatkan peluang ini.

Jika anda seorang yang sedang mencari pekerjaan inilah masa terbaik. Berapa peratuskah anda skor bagi resume anda? Berapakah helaian muka surat resume kerja anda? Adakah anda tidak berminat untuk ketahui rahsia resume ini? Saya cabar anda baca sampai habis artikel ini!

 

Resume Untuk Sektor Swasta dan Kerajaan

Rahsia Resume Kerja

Dalam artikel ini, saya kongsikan kepentingan resume kerja bagi kedua-dua sektor ini. Rahsia resume kerja bagi sektor swasta dan kerajaan ada persamaan dan perbezaannya.

Sehingga kini, saya sudah menghadiri kedua-dua jenis temuduga. Sama ada temuduga untuk sektor swasta dan kerajaan. Tidak ketinggalan juga saya berpengalaman serba sedikit menemuduga orang.

Anda belum cukup pro dan hebat jika tidak tahu fungsi resume untuk sektor ini. Semak kembali tahap pengetahuan anda tentang resume.

 

Sebalik Resume Kerja

Rahsia Resume Kerja

Ramai yang silap apabila menganggap semua template resume adalah sama. Untuk pengetahuan anda resume kerja untuk setiap jawatan ada perbezaannya. Bagaimana? Teruskan membaca.

Penyusunan maklumat di dalam resume adalah isu penting. Ia bakal mempengaruhi sesi temuduga sesuatu kerjaya. Bagaimana seorang calon temuduga menitikberatkan perkara ini.

Berapa ramai mahasiswa yang sudah graduan sedang menanti waktu temuduga? Adakah anda mampu mengalahkan calon yang lain dalam temuduga nanti?

Selain daripada mempersiapkan diri dengan skop bidang kerjaya yang ingin ditemuduga, resume ada peratusannya juga. Lihat penjelasan dibawah nanti.

 

7 Kesilapan Kritikal Resume Dilongkangkan

Rahsia Resume Kerja

Pada pandangan umum ini sangat kasar. Tapi inilah kebenaran dan hakikat buat resume yang tidak bernilai! Tidak ada orang ingin simpan resume kerja kita anda tidak dapat memikat hati dan daya tarikan sebuah syarikat yang kita minta.

Ya longkangkan atau tong sampah tempat terakhir resume anda! Apa rahsia resume kerja atau tips yang tidak dilongkangkan sebegini?

Dapat rasakan betapa kecewa andai resume anda dibuang. Tapi resume calon lain dinilai, disimpan malah ditanda KIV! Jeles bukan?

Saya tidak galakkan anda buat penangguhan untuk mendapatkan panduan ini secara percuma. Dapatkan segera 100% percuma, tiada sebarang cas bayaran!

 

Panduan Rahsia Resume Kerja

Panduan ini bakal mengegarkan waktu temuduga anda. Bagaimana rahsia resume kerja ini dapat membantu anda dalam mana-mana temuduga? Berikut adalah ciri rahsia panduan resume ini:

 • Rahsia Resume bakal membantu para graduan atau mahasiswa dalam menghasilkan resume pada standard format yang terbaik. Ini adalah fakta dan berdasarkan kepada kajian dan pengalaman yang telah dilakukan!
 • Resume Kerja juga secara tidak langsung memudahkan graduan untuk mendapat panggilan temuduga melalui resume. Bak kata ada daya penarik ke arah temuduga!
 • Panduan ini InsyaAllah akan membantu graduan mengelak daripada resume kerja anda ditongsampahkan begitu saja!
 • Terbaik dan terpenting, rahsia resume kerja ini akan membantu membuat persediaan soalan temuduga dari resume anda sendiri!

Rahsia Resume Kerja 2015

Buat calon temuduga panduan rahsia resume ini diisi dengan panduan yang mantap seperti:

 • Manual Utama Resume Kerja – 82 muka surat
 • Soal Jawab Spesifik Resume – 37 muka surat
 • Resume Kick Start
  – 3 Cover Letter Sukses
  – 4 Contoh Resume Sukses
  – 10 Template Resume Sukses

 

Bergiat dalam penulisan blog bermula pada tahun 2010. Berkongsi tentang informasi, tips, teknik, kesihatan, pendidikan, bisnes dan gaya hidup yang bersesuaian dengan keadaan semasa. Pendapat saya mungkin berubah-ubah dari semasa ke semasa. Terima kasih.

8 Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!