• Home
  • /
  • Blogging
  • /
  • Perjalanan Alexa Rank Sepanjang April 2013
Perjalanan Alexa Rank Sepanjang April 2013

Perjalanan Alexa Rank Sepanjang April 2013

Entri pendek saja hari ini mengenai Alexa Rank khairulzamri.com semenjak bertukar ke WordPress. Sebelum ini saya menggunakan domain khairul-zamri.com  di medium blogspot sebelum menjejakkan kaki ke WordPress.

Sejarah Domain KhairulZamri.com

Domain khairulzamri.com sudah dibeli 3 tahun lalu lagi tapi tidak sempat membuat pembayaran lalu terpaksa menggunakan domain khairul-zamri.com selama 2 tahun di blogspot.

Boleh dikatakan ini kisah perjalanan dalam berblogging. 2 tahun menanti untuk mendapatkan semula domain ini dan terus berpindah ke WordPress dan pada masa itu ServerFreak juga membuat promosi bagi pakej hosting.

Saat saya beli itu saat-saat akhir promosi hampir kepada tarikh tamat.

Alexa Rank KhairulZamri.com April 2013

Maka bila berpindah ke WordPress saya dikira bermula dari kosong semula dan bermula dengan berjinak-jinak kembali dengan platform WordPress.

Perjalanan Alexa Rank KhairulZamri.com sepanjang April 2013

Begitulah gambaran Alexa Rank saya sepanjang April 2013. Jika nak dibandingkan dengan blogger lain mereka dapat bergerak laju dan pantas untuk berada di atas. Tapi apa-apa pun usaha tangga kejayaan, popular bukan matlamat saya dalam menulis blog.

Perjalanan Alexa Rank KhairulZamri.com sepanjang April 2013

Gambaran ringkas pergerakan Alexa Rank harian yang saya catat sendiri.

Agak-agak penghujung May ini berada di mana?

Bergiat dalam penulisan blog bermula pada tahun 2010. Berkongsi tentang informasi, tips, teknik, kesihatan, pendidikan, bisnes dan gaya hidup yang bersesuaian dengan keadaan semasa. Pendapat saya mungkin berubah-ubah dari semasa ke semasa. Terima kasih.

34 Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!