• Home
  • /
  • Contest
  • /
  • Muslim Niaga – Platform Dropship Produk Islamik
Muslim Niaga - Platform Dropship Produk Islamik

Muslim Niaga – Platform Dropship Produk Islamik

Muslim Niaga merupakan satu platform bagi memasarkan produk Islamik. Platform ini memudahkan bagi mereka yang minat perniagaan Dropship. Juga satu kemudahan bagi mereka yang ingin menjana pendapatan sampingan.

Bilangan peniaga online semakin bertambah. Perniagaan bentuk dropship lebih memudahkan bagi menjana keuntungan. Muslim Niaga mampu membantu mereka yang memerlukan bisnes dropship ini.

Apa Itu Dropship?

Perniagaan bentuk dropship ini amat mudah. Peniaga tidak perlu menyimpan stok barang. Tetapi hanya memindahkan pesanan pelanggan kepada penbekal utama. Dari pembekal akan terus menghantar tempahan barang kepada pembeli.

Muslim Niaga - Platform Dropship Produk Islamik

Pelanggan terdiri daripada individu pengguna atau pemborong untuk perniagaan online serta runcit. Ia bergantung kepada jenis produk atau servis yang disediakan.

Apa Itu Muslim Niaga?

Muslim Niaga - Platform Dropship Produk Islamik

Kebanyakkan pengeluar produk Muslim tidak mempunyai platform yang tepat dan sesuai. Ramai yang takut untuk memulakan perniagaan online kerana kos yang tinggi. Tidak faham dan tidak tahu menguruskan laman online menjadikan pembekal utama produk kurang mendapat jualan.

Muslim Niaga menyediakan platform terbaik untuk memasarkan produk Islamik  dengan bantuan sebaiknya.

Fokus ke arah lebih membantu mereka yang ingin memasarkan produk Islamik. Sistem laman yang memudahkan pengedar dan pembeli untuk membeli secara online juga disediakan.

Penyediaan sistem seperti pilihan barang yang dipasarkan, sistem bayaran online dan maklumat pembeli kepada pengeluar. Penghantaran produk juga berintegrasikan sehala dan memudahkan proses beli, bayar dan dapat barang.

Perkhidmatan di Muslim Niaga

Bagi membantu usahawan Muslim untuk berniaga secara online dan memiliki laman web online sendiri beberapa perkhidmatan disediakan.

Ini bermakna anda tidak akan dibiarkan begitu sahaja apabila bersama sistem ini.

Muslim Niaga - Platform Dropship Produk Islamik

Menyediakan Website Kedai

Setelah mendaftar dengan Muslim Niaga anda digelar sebagai rakan niaga. Anda akan disediakan dengan laman web online sendiri dengan pelbagai produk. Termasuk juga sistem tempahan, blog serta sistem bayaran yang selamat.

Sistem Invoice dan Tempahan

Sebuah sistem mampu menghantar informasi yang sama kepada ketiga-tiga pihak. Pihak pembeli, pengedar dan pembekal dapat menyemaknya melalui emel. Pembeli dan pengedar juga mendapat informasi tentang tracking no oleh pembekal melalui emel.

Data Pengguna dan Rekod Tempahan

Sistem follow-up adalah sistem penting dalam bisnes online. Tersedianya data pengguna dan rekod tempahan memudahkan kita membuat semakan. Apa yang perlu adalah lebih peka dan teratur membuat semakan kepada transaksi jualan.

Tidak Perlu Simpan Stok

Perkara yang tidak perlu risau adalah simpan stok. Kebanyakkan peniaga terpaksa menyediakan ‘ready stock‘ untuk tempahan pembeli. Dengan sistem ini anda tidak perlu pening lagi untuk mencari stok.

Domain dan Hosting

Untuk mempunyai website online sendiri anda perlukan domain dan hosting. Namun apabila mendaftar dengan Muslim Niaga perkara ini akan diselesaikan oleh pihak mereka. Jadi tak perlu risau jika anda tidak tahu dan tidak pandai tentang laman web online ini.

Bantuan dan Sokongan

Sekali lagi anda tidak akan dibiarkan begitu sahaja. Bantuan dan sokongan dari Muslim Niaga seperti group di Facebook membantu anda. Bantuan sepanjang anda bersama kumpulan ini yang telah berjaya membuat bisnes secara online dan offline.

Video Temubual oleh Astro Awani

Berminat untuk membuat pendaftaran dan ketahui maklumat lanjut sila hubungi:

Website Muslim Niaga
No.tel 011-14260161
Fanpage Muslim Niaga
Twitter :@mndropship
Service Muslim Niaga : Kedai Online, Design, Training Online, Pembekal, Seminar Mentor Dropship, Train usahawan, Trading

Contest SEO Muslim Niaga

Artikel ini juga sebahagian daripada contest SEO Muslim Niaga. Terima kasih membaca dan beri sedikit sokongan dengan menekan mana-mana butang sosial media di artikel ini.

Contest SEO Muslim Niaga ini di anjurkan oleh Farid Laham dan ditaja oleh Muslim Niaga, Sumai Hotel Apartment – OFFICIAL, Sumai Hotel Apartment, Projek Iqra, Farisya Anastasyia, Akma Omar, Nannie Isa, Azhafizah Md Nor, Nadia Shaira Shaf’ii, Nabila Biela, Sunshine Kelly dan iLuvTour

Bergiat dalam penulisan blog bermula pada tahun 2010. Berkongsi tentang informasi, tips, teknik, kesihatan, pendidikan, bisnes dan gaya hidup yang bersesuaian dengan keadaan semasa. Pendapat saya mungkin berubah-ubah dari semasa ke semasa. Terima kasih.

8 Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!