• Home
  • /
  • Info
  • /
  • Keputusan Penuh Pilihanraya Umum Ke 13

Keputusan Penuh Pilihanraya Umum Ke 13

Nantikan keputusan penuh Pilihanraya Umum ke 13 yang akan dikemaskini dari semasa ke semasa sepanjang pilihanraya umum ke-13 ini.

Update Situasi Pilihanraya Umum Ke 13

Seawal pagi tadi lagi kelihatan gambar-gambar jari berdakwat memenuhi ruangan sosial media.

Keadaan berubah sekitar jam 10 pagi keatas, ramai yang muat naik mengenai pengundi hantu dari kalangan Bangla yang mempunyai kad pengenalan biru.

Sekitar jam 3 petang dianggarkan bahawa hampir 64% pengundi telah menjalankan tanggungjawab mereka dengan mengundi pada hari ini.

Sehingga jam 4 petang peratusan paling tinggi turun mengundi ialah Perlis sekitar 70% lebih. Keadaan dilihat tegang di beberapa tempat ekoran ramai pengundi dari Bangla mula turun ke tempat pengundian.

2 buah Pusat Daerah Mengundi (PDM) di Lahad Datu ditutup seawal jam 3 petang lagi. Di Air Putih kelihatan ada pergaduhan dan didapati 3 orang cedera.

Keputusan Penuh Pilihanraya Umum Ke 13

Keputusan Penuh Pilihanraya Umum  13 ini akan meliputi keputusan setiap Parlimen dan Dun yang dipertandingkan.

Suruhanjaya Pilihanraya pula menjangkakan keputusan pilihanraya ini akan diketahui pada jam 9 malam ini. Keputusan akan menyusul, nantikan.

Keputusan Penuh Pilihanraya Umum 13

Keputusan Penuh Pilihanraya Umum Ke 13

Bergiat dalam penulisan blog bermula pada tahun 2010. Berkongsi tentang informasi, tips, teknik, kesihatan, pendidikan, bisnes dan gaya hidup yang bersesuaian dengan keadaan semasa. Pendapat saya mungkin berubah-ubah dari semasa ke semasa. Terima kasih.

24 Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!