Graduan UniKL DiBuru Majikan

Graduan UniKL DiBuru Majikan

Graduan UniKL DiBuru Majikan macam satu tajuk tergempar jika tidak melihat gambaran sebenar boleh mencetuskan adalah graduan ini larikan harta syarikat atau menyebabkan kerugian besar?

Terasa ingin menulis sedikit mengenai tajuk ini dek kerana saya juga salah seorang penuntut UniKL di salah sebuah kampus antara kebanyakan kampusnya.

Graduan UniKL DiBuru Majikan

Graduan UniKL DiBuru Majikan

Beberapa tahun terdahulu, ramai yang tidak mengenal siapa sebenarnya UniKL dan bagaimana ia bakal berfungsi kepada anak bangsa kita sendiri.

Kita percaya dan akui tak semuanya anak-anak kita berjaya mendapat tempat di Universiti Awam di Malaysia ini dan tidak ramai ketahui adalah lebih baik sambung pelajaran di UniKL daripada tidak meneruskan atau duduk menunggu peluang.

UniKL merupakan hak milik sepenuhnya MARA, tanyalah kepada mereka yang pernah menuntu di UniKL ini betapa bagusnya pusat pengajian di bawah kelolaan MARA ini.

Pada tahun 2009 dan 2011 UniKL pula pendapat pengiktirafan SETARA Tier 5, ini cukup membuktikan penerapan serta konsep pembelajaran di UniKL di iktiraf dan mendapat tempat yang grafnya semakin meningkat.

Lebih baik fikirkan banyak-banyak kali sebelum anda pergi ke IPTS yang lain berbanding menuntut di UniKL.

Sebarang maklumat lanjut kursus pengajian semua ada di laman utama UniKL.

Konsep pembelajaran di UniKL memang didedahkan untuk kita bersedia menerima cabaran dalam industri apabila telah tamat pengajian kelak.

Itu saja ingin coretkan, tahniah buat rakan-rakan yang menghadiri istiadat konvokesyen hari ini semoga berjaya dalam hidup masing-masing – tahun depan saya pula 🙂

Bergiat dalam penulisan blog bermula pada tahun 2010. Berkongsi tentang informasi, tips, teknik, kesihatan, pendidikan, bisnes dan gaya hidup yang bersesuaian dengan keadaan semasa. Pendapat saya mungkin berubah-ubah dari semasa ke semasa. Terima kasih.

47 Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!