• Home
  • /
  • Tips
  • /
  • 6 Cara Hack Password Facebook & Twitter
Selesai Membersihkan Timeline Facebook

6 Cara Hack Password Facebook & Twitter

Ramai yang kecoh apabila Facebook dan Twitter mereka berjaya diceroboh oleh kawan mereka sendiri tapi mengagak bahawa musuh mereka yang menceroboh dengan niat membalas dendam atau memburukkan kononnya.

Mungkin juga pernah kita lihat beberapa status “Saya hensem tak? Cer Like..” “Ahhh, seronoknya dah kawin…” dan beberapa lagi status lain yang tidak kita sangkakan daripada tuan pemilik itu sendiri sebagaimana yang kita kenal sedia maklum.

Cara Hack Facebook menjadi carian tertinggi juga dikalangan pengguna internet. Mari kita tengok kemungkinan ada 6 Cara Hack Password Facebook dan Twitter anda oleh rakan atau kawan baik anda sendiri.

Cara Hack Password Facebook dan Twitter

Tanya sendiri kepada rakan anda password Facebook atau Twitter mereka, jika kawan anda memberitahu bererti anda seorang yang bertuah dan kawan anda itu “lurus”.

Ketika kawan anda ingin Login ke Facebook atau Twitternya, maka dengan pantasnya anda mengintai dia menaip password tanpa pengetahuannya, kalau dia tahu? Pura-puralah tengok papan kuncinya.

Pergi menuntut ilmu dengan mereka yang tahu membaca fikiran orang lain agar anda dapat menaip password Facebook/Twitter rakan anda ketika dia sedang menaip passwordnya untuk Login.

Ok yang ini sedikit bahaya, iaitu ancam senjata tajam kepada kawan anda agar dia ketar-ketar untuk memberitahu password Facebook/Twitternya tapi ingat jangan sampai anda tertikam dia pula.

Pergilah kedapur untuk mengambil pisau atau meminum baygon agar anda cepat mati, sebab kata orang kalau orang sudah mati, roh dia mengetahui semuanya. Jadi secara tak langsung anda boleh intai password Facebook/Twitternya dengan mudah. Tapi jangan pula datang cari aku malam-malam.

Akhrinya sekali, jika kelima-lima cara diatas tidak berkesan maka anda bukan seorang “hacker bijak” dan tidak bertuah jadi penyelesaiannya loginlah ke akaun Facebook/Twitter anda sendiri usah mengacau hak orang lain. Betul ke tidak?

Kesimpulannya

Sekian, itu saja ada rasa relevan cubalah buat, risiko itu sendiri punyalah. Cara hack password facebook dan twitter sekadar khabarkan buat pengguna agar hati-hati dengan akaun yang kita ada jaga dengan hati-hati.
Betullah dalam akaun kita tidak ada emas mahupun wang sekali, tapi ia juga boleh dijadikan sebagai langkah awal mengesan apa rahsia kita simpan dalam inbox mahupun draft.
Ada juga yang cuba mengaibkan kita selepas berjaya mencuri akaun kita, semoga masing-masing berhati-hati.
[button-blue url=”http://www.ashadee.net/go/51434/kazen” target=”blank” position=”center”]Tutorial Step By Step Cara Buat Pemasaran di Insta Untuk Usahawan Internet[/button-blue]

Bergiat dalam penulisan blog bermula pada tahun 2010. Berkongsi tentang informasi, tips, teknik, kesihatan, pendidikan, bisnes dan gaya hidup yang bersesuaian dengan keadaan semasa. Pendapat saya mungkin berubah-ubah dari semasa ke semasa. Terima kasih.

59 Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!