• Home
  • /
  • Video
  • /
  • Bagaimana Bumiputera akan maju

Bagaimana Bumiputera akan maju

Bagaimana Bumiputera akan maju, jika sikap Bumiputera  cuba disensitifkan atau dimain-mainkan  tapi sebagai muhasabah diri sendiri itu perlu dan ia terpulang pada diri kita sendiri

Jika dilihat dari segi luaran sudah tentu dipersalahkan seorang demi seorang tapi jika di renungkan kembali kita pasti ketahui bagaimana caranya bumiputera akan maju dalam menongkah arus kemajuan dan negara juga bakal berhadapan gagasan Wawasan 2020 tidak lama lagi.

Video bagaimana status Bumiputera hari ini


Saya juga salah seorang dari Bumiputera pasti terasa dan terpahat dihati dengan apa yang disampaikan dalam video ini.

Kesimpulannya

Berhenti kita salahkan diri kita sendiri, berhenti salahkan orang lain, berhenti kita dengki dengan orang lain, berhenti fikirkan hendak jatuhkan diri lain dan berhenti dengan hasutan diri sendiri. Apa yang kita perlu buat ialah atur strategi perjalanan hidup kita dan targetkan matlamat yang kita mahu dengan berbekalkan usaha tanpa rasa jemu dan tidak berputus asa. Selain itu, jika tidak ada ilmu usah segan kita sama-sama menimba ilmu bermula dari bawah atau kosong itu tidaklah hina.

Bergiat dalam penulisan blog bermula pada tahun 2010. Berkongsi tentang informasi, tips, teknik, kesihatan, pendidikan, bisnes dan gaya hidup yang bersesuaian dengan keadaan semasa. Pendapat saya mungkin berubah-ubah dari semasa ke semasa. Terima kasih.

2 Comments

error: Content is protected !!