• Home
  • /
  • Islam
  • /
  • Revolusi Syria dan Perang Akhir Zaman
Revolusi Syria dan Perang Akhir Zaman

Revolusi Syria dan Perang Akhir Zaman

Ramai yang sedang sibuk dengan penghidupan harian mereka termasuk diri ini sendiri sehingga lupa dengan isu-isu semasa yang terjadi lebih-lebih lagi kepada saudara se-Islam kita sendiri.

Kita terlalu mengejar kehidupan kita sendiri tanpa cakna kepada ajaran agama yang telah lama di tinggalkan oleh Nabi Muhammad S.A.W kita.

Revolusi Syria melihatkan satu kejadian yang kini seiring dengan hadith-hadith Nabi S.A.W dan perkara ini saya pernah terbaca dalam sebuah buku berjudul Perang Armageedon di bangku sekolah lagi.

Menitis air mata dan seram merasa diri ini apabila menghayati isi kandungan buku itu bagaimana diceritakan akan kekalutan di akhir zaman dengan perang besar yang bakal berlaku.

Revolusi Syria dan Perang Akhir Zaman

Hari ini saya meminjam masa rakan-rakan dan pengunjung blog ini selama 15 minit sahaja untuk menyaksikan sendiri video ini.

Jangan komen apa-apa jika kalian tidak melihat video ini – maaf.

Jika kita lihat sendiri apa yang sedang berlaku adalah hampir sama percaturannya dengan hadith Nabi Muhammad SAW telah nyatakan bertahun lama dahulu.

Kejadian perang besar ini bakal mencetuskan sebuah peperangan yang besar yang mana sebuah peperangan yang bakal menggunakan segala kecanggihan yang ada pada ketika itu.

Ada sebahagian umat Islam bergabung atau bekerjasama dengan pihak kafir untuk menentang mereka yang lain dan pengakhirannya umat Islam dikhianati dengan perjanjian kerjasama itu maka bermulalah pertempuran yang hebat selepas itu.

Lihat saja dengan kejatuhan kerajaan Morsi di Mesir sebuah kerajaan Islam yang didirikan secara demokrasi namun dijatuhkan oleh orang dalam beliau sendiri dengan bantuan pihak luar secara tidak langsung.

Lantas menimbulkan huru hara umat Islam di Mesir, subhanallah ditambah pula berbagai tuduhan mehnah daripada pihak media dengan melabelkan Morsi kejam dan banyak lagi.

Syam Benteng Terakhir Umat Islam

Ya, Syam adalah benteng terakhir umat Islam setelah pergolakan yang berlaku di Mesir dan masih belum lagi pulih sehingga hari ini.

Kenapa Syam benteng terakhir umat Islam?

Jawapannya ada dalam video di atas cuma saksikannya dengan sendiri dan baca sendiri maksud hadith-hadith yang telah ditafsirkan dan bandingkan dengan perkara yang sedang berlaku.

Anda lihat anda nilaikan…”

Dalam kata yang mudah, tengok isu semasa mengenai Syria dan lihatlah apa rancangan pihak barat sedang buat.

Wassalam 🙂

Bergiat dalam penulisan blog bermula pada tahun 2010. Berkongsi tentang informasi, tips, teknik, kesihatan, pendidikan, bisnes dan gaya hidup yang bersesuaian dengan keadaan semasa. Pendapat saya mungkin berubah-ubah dari semasa ke semasa. Terima kasih.

24 Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error: Content is protected !!